25/06/2024 25/06/2024 Στις 23 Ιουνίου 2024, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Πνεύματος, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Θρακομακεδόνων, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως και κληρικούς των όμορων ενοριών. Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα ερμηνεύοντας στίχο από το δοξαστικό των αποστίχων:«Ἅγιος ἰσχυρός (ο Λόγος...
25 Ιουνίου, 2024 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2024 - 17:32

Λιτάνευση ιεράς εικόνας της Αγίας Τριάδος στους Θρακομακεδόνες

Διαδώστε:
Λιτάνευση ιεράς εικόνας της Αγίας Τριάδος στους Θρακομακεδόνες

Στις 23 Ιουνίου 2024, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Πνεύματος, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Θρακομακεδόνων, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως και κληρικούς των όμορων ενοριών.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα ερμηνεύοντας στίχο από το δοξαστικό των αποστίχων:«Ἅγιος ἰσχυρός (ο Λόγος του Θεού, ο Χριστός), δι’ οὗ τὸν Πατέρα ἐγνώκαμεν, καὶ τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον ἐπεδήμησεν ἐν κόσμῳ», για τις ιδιότητες του Θεού Πατέρα και του Αγίου Πνεύματος και για τις ενέργειες τους για τη σωτηρία των ανθρώπων.

Μετά το πέρας της ακολουθίας έγινε η καθιερωμένη λιτανεία.

Στον Εσπερινό παρέστησαν η κα Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, οι βουλευτές κ. Γεώργιος Καραμέρος, Στυλιανός Φωτόπουλος και Αναστάσιος Οικονομόπουλος, η κα Βασιλική Καβαλλάρη, Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, ο εκπρόσωπος της ΔΑΕ του αεροδρομίου Τατοΐου και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αχαρνών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων