01/08/2024 01/08/2024 Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Εορτή της Προόδου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου Κιάφας Ιωαννίνων.   Του Όρθρου χοροστάτησε και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος πλαισιούμενος απο Ιερείς και τον Διάκονο. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις...
01 Αυγούστου, 2024 - 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2024 - 15:20

Εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού στα Ιωάννινα

Διαδώστε:
Εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού στα Ιωάννινα

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Εορτή της Προόδου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου Κιάφας Ιωαννίνων.

 

Του Όρθρου χοροστάτησε και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος πλαισιούμενος απο Ιερείς και τον Διάκονο.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του π. Δομετίου μοναχού της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Τσούκας.

Ο Νέος Διακονος απηύθηνε λόγους ευχαριστίας προς τον Σεβασμιώτατο, τους πατέρες και τους συγγενείς του.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνηση του αναφέρθηκε στην εορτή του Τιμίου Σταυρού καθώς και στο μυστήριο της Ιερωσύνης και έδωσε πατρικές συμβουλές προς τον νεοχειροτονηθεντα τονίζοντας ότι πρέπει να πορεύεται με υπακοή και προσευχή ώστε να ευαρεστησει Θεό και ανθρώπους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων