15/07/2024 15/07/2024 Με λαμπρότητα τελέστηκε η εορτή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου και η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Τριχερούσης στον Εορτάζοντα Νεόδμητο Ιερό Ναό του Οσίου στην περιοχή της Κιάφας Ιωαννίνων. Του εόρτιου Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπουένος Άϊρες κ. Ιωσήφ. Στο κήρυγμα...
15 Ιουλίου, 2024 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2024 - 18:18

Η εορτή του Αγίου Παϊσίου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Παϊσίου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων

Με λαμπρότητα τελέστηκε η εορτή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου και η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Τριχερούσης στον Εορτάζοντα Νεόδμητο Ιερό Ναό του Οσίου στην περιοχή της Κιάφας Ιωαννίνων.

Του εόρτιου Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπουένος Άϊρες κ. Ιωσήφ. Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Παϊσίου επισημαίνοντας ότι όπως με την προσευχή ο Άγιος κατάφερε να νικήσει τους πειρασμούς έτσι και εμείς λέγοντας την νοερά προσευχή Κύριε Ιησού Υιέ του Θεού Ελέησον με θα νικήσουμε τα πάθη και τους πειρασμούς.

Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Άγιο Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ για την παρουσία του στους εορτασμούς προς τιμήν του Αγίου, τους Ιερείς, ιεροψάλτες και λαϊκούς συνεργάτες που βοήθησαν τα μέγιστα για την διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως. Τέλος το εσπέρας της εορτής τελέστηκε ο Μεθέορτος εσπερινός της εορτής του Οσίου Παϊσίου κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων