23/07/2023 23/07/2023 Η μνήμη της Αγίας Ισαποστόλου και Μυροφόρου Μαρίας Μαγδαληνής εορτάστηκε στον Πλαταμώνα Πιερίας. Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης υπάρχει ισόγειος Ναός της εορταζομένης Αγίας. Την Παρασκευή 21 Ιουλίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, η Λιτανεία και η Αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Τον θ. λόγο κήρυξε...
23 Ιουλίου, 2023 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2023 - 11:17

Εορτάστηκε στον Πλαταμώνα Πιερίας η μνήμη της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Εορτάστηκε στον Πλαταμώνα Πιερίας η μνήμη της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής (ΦΩΤΟ)

Η μνήμη της Αγίας Ισαποστόλου και Μυροφόρου Μαρίας Μαγδαληνής εορτάστηκε στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης υπάρχει ισόγειος Ναός της εορταζομένης Αγίας. Την Παρασκευή 21 Ιουλίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, η Λιτανεία και η Αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Τον θ. λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Σεβαστιανός Αράπης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την κυριώνυμη ημέρα, Σάββατο 22 Ιουλίου, τελέστηκαν ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γερβασίου Κούτσουρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκανο ΕόρτιοςΕσπερινός και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Πολλοί πιστοί από την Πιερία και τη Θεσσαλία, κυρίως από τη Λάρισα, συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες.

Ο βίος της Αγίας

 

Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή, καταγόταν από τα Μάγδαλα, πόλη που βρίσκεται δυτικά της θάλασσας της Γαλιλαίας. Όταν πληροφορήθηκε για τον Χριστό, πήγε κοντά του και απαλλάχθηκε από τα επτά δαιμόνια που την ενοχλούσαν και στην συνέχεια έγινε μαθήτρια του. Αυτή, μάλιστα, κατά την Ανάσταση του Κυρίου ήλθε πρώτη στον τάφο Του με αρώματα, και άγγελοι ντυμένοι στα λευκά ανήγγειλαν σ’ αυτή την Ανάσταση Του.

Η Μαρία, μετά την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, εξακολούθησε να διακονεί στην πρώτη χριστιανική Εκκλησία στην Ιερουσαλήμ. Έπειτα πήγε στην Έφεσο, κοντά στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, οπού και πέθανε. Τάφηκε στην είσοδο της σπηλιάς, όπου αργότερα εκοιμήθησαν οι επτά παίδες εν Εφέσω.

φας ἀΰλοις πτετα σουΧριστ μου,
Μ μουπρς ν φησαςπτουΜαρα.
Δευτερίῃ Μαρη μσεν εκδι Μαγδαλην.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων