10/03/2023 10/03/2023 Στην Αθήνα συνεχίζονται οι προβολές της νέας ταινίας «ΔΙΑΚΟΣ ο Ηρωομάρτυς» της Κινηματογραφικής Ομάδας της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Οι  προβολές της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στον Κινηματογράφο «ΕΛΛΗ», το Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Μαρτίου καθώς και το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου στις 5 το απόγευμα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος...
10 Μαρτίου, 2023 - 10:40

Στην Αθήνα η προβολή της ταινίας «ΔΙΑΚΟΣ ο Ηρωομάρτυς» της Μητρόπολης Κίτρους

Διαδώστε:
Στην Αθήνα η προβολή της ταινίας «ΔΙΑΚΟΣ ο Ηρωομάρτυς» της Μητρόπολης Κίτρους

Στην Αθήνα συνεχίζονται οι προβολές της νέας ταινίας «ΔΙΑΚΟΣ ο Ηρωομάρτυς» της Κινηματογραφικής Ομάδας της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Οι  προβολές της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στον Κινηματογράφο «ΕΛΛΗ», το Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Μαρτίου καθώς και το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου στις 5 το απόγευμα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος απεύθυνε ανοικτό κάλεσμα προς όλους να παρακολουθήσουν την ταινία «που συνδέεται με τις υψηλές αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο Αθανάσιος Διάκος όπως η πίστη και η φιλοπατρία που στηρίζουν και την Εκκλησία μας και την Πατρίδα μας».

Η ταινία αναδεικνύει τα διαχρονικά μηνύματα της αυτοθυσίας του Αθανάσιου Διάκου και αποτελεί απότιση φόρου τιμής στον κορυφαίο Αγωνιστή της Ελευθερίας του 1821 αλλά και παράλληλα δράση αφύπνισης.

Τα γυρίσματα της ταινίας διήρκησαν πέντε μήνες και τα γυρίσματα έγιναν τόσο στην Πιερία όσο και σε όμορους νομούς.

Η ταινία, διάρκειας 2 περίπου ωρών, πραγματεύεται την πολυκύμαντη ζωή και το μαρτυρικό τέλος του Αθανασίου Διάκου, του ωραίου στην ψυχή και το σώμα Πρωτομάρτυρος της Εθνεγερσίας του 1821.Το σενάριο βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Αθανασίου Διάκου ( 1788 – 1821 ) και διατρέχει όλο το φάσμα της ζωής του, από την Βάπτιση στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας μέχρι το «Βάπτισμα του Μαρτυρίου».

Η παραγωγή της ταινίας ανήκει στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος», υπό την καθοδήγηση του Αρχιμανδρίτη π. Παύλου Ντούρου, ο οποίος έγραψε το σενάριο και έκανε τη σκηνοθεσία μαζί με την ομάδα του.

Τη μουσική έγραψε ο Bαγγέλης Φάμπας (σε θέματα ανωνύμου Μοναχού), ενώ τα κοστούμια επιμελήθηκε η Ελένη Μιχαηλίδου.

Διευθυντές φωτογραφίας ήταν ο Νεκτάριος Σουλδάτος και ο Θεοχάρης Αναστασιάδης, υπεύθυνος για την ηχοληψία και τους φωτισμούς ο Αντώνης Κούβαρης, για το μοντάζ ο Σπύρος Κόκκας , για την επεξεργασία της εικόνας ο Ντίνος Βαμβακούσης και βοηθός οργάνωσης παραγωγής η Καλλιόπη Βαφειάδου.

Έπαιξαν 300 ερασιτέχνες ηθοποιοί, μέλη του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος».

Η ταινία ξεκίνησε πριν μερικές εβδομάδες την θριαμβευτική πορεία της στην Κατερίνη, όπου προβλήθηκε επανειλημμένως σε κατάμεστες κινηματογραφικές αίθουσες.

Κινηματογράφος «Έλλη», Ακαδημίας 64, τηλ. 210 3632789.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων