24/07/2020 24/07/2020 Την ώρα που στην Αγία Σοφία ακουγόταν το κοράνι, στα ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα ψαλλόταν η Ακολουθία ο Ακάθιστου Ύμνου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου. Τον Μητροπολίτης πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Αγίας Λαύρας Γέρων Ευσέβιος ,συνοδεία πατέρων της Μονής, οι ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού Καλαβρύτων και ιερείς από την...
24 Ιουλίου, 2020 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2020 - 20:53

Ο Ακάθιστος Ύμνος από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα (φωτό-βίντεο)

Διαδώστε:
Ο Ακάθιστος Ύμνος από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα (φωτό-βίντεο)

Την ώρα που στην Αγία Σοφία ακουγόταν το κοράνι, στα ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα ψαλλόταν η Ακολουθία ο Ακάθιστου Ύμνου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.
Τον Μητροπολίτης πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Αγίας Λαύρας Γέρων Ευσέβιος ,συνοδεία πατέρων της Μονής, οι ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού Καλαβρύτων και ιερείς από την ευρύτερη περιοχή.

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζάμι μετά την απόφαση του Τούρκου Πρωθυπουργού, “μια απόφαση που προκάλεσε πόνο στους Ορθόδοξους Χριστιανούς ιδιαίτερα δε στους Ελληνες” και πρόσθεσε:
“Μια πράξη που φανερώνει το μίσος και το μένος των μουσουλμάνων κατά των Χριστιανών. Ο Κύριος όμως, που είναι πάνω από όλους και όλα θα έχει τον τελευταίο λόγο. Η Εκκλησία οδυνομενη σήμερα ανά τον κόσμο στους ορθοδοξους ναούς ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο προς την Κυρία Θεοτόκο”.

Μπορεί, σημείωσε χαρακτηριστικά, λόγω της πανδημίας να μην ψαλλαμε τον Ακάθιστο Ύμνο την εφετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή, όμως η Παναγία μας μάζεψε σήμερα ημέρα Παρασκευής στους Ναούς για να ψάλλομε τον Ακάθιστο Ύμνο.
Ο Σεβασμιώτατος διετύπωσε την βέβαια του πεποίθηση ότι πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δική μας θα είναι, και αυτοί οι χρόνοι και οι καιροί θα είναι σύντομοι.
Τέλος κατέκλυσε τον λόγο του με την αναφορά του στον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Πατριάρχη του Γένους και τους πέριξ αυτού επισκόπους και κληρικούς του Οικουμενικού Θρονου καταθέτοντας τον σεβασμό και στην συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας τις δύσκολες αυτές στιγμές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων