Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου
20 Οκτωβρίου, 2024

Η Αρχαιοπρεπής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης

Διαδώστε:

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με την ευκαιρία της επικείμενης εορτής του Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων μετέβη στο καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης όπου ετέλεσε την Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου.

Ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα τους Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Γιαννακόπουλο Γέροντα της Ιεράς Μονής και Ηγούμενο Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών – Αχλαδερής π. Πρόδρομο Γκεγκε τους Πρεσβυτέρους π. Απόστολο Μπάκουλη εφημέριο Βέλους Αλιβερίου π. Θεόδωρο Σπαγγούρο εφημέριο ενοριών Ορίου – Πυργίου και τον Διάκονο π. Στυλιανό Πεταχτή.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε θεολογικά στο περιεχόμενο της σημερινής ευαγγελικής περικοπής καθώς επίσης και στα τελούμενα της Αρχαιοπρεπούς Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακωβου του Αδελφόθεου.

Στην θεία λειτουργία συμμετείχαν συμπροσευχόμενοι οι πιστοί από ενορίες της Κύμης. Τους κατανυκτικούς ύμνους απέδωσε ο χορός των μοναζουσών με την παρουσία της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Συγκλητικής Μοναχής.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Γκίκας.

Διαδώστε: