Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου
17 Οκτωβρίου, 2021

Ο Καρυστίας Σεραφείμ στο μνημόσυνο υπέρ των ανθρώπων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου

Διαδώστε:

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Καρύστου τέλεσε σήμερα, Κυριακή 17 Οκτωβρίου, Δ’ Λουκά, των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της εν Νικαία Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, στο πλαίσιο των πολλών ποιμαντικών του επισκέψεων. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Παρίσης, Αρχιερατικός Επίτροπος Καρύστου, ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Ράπτης, εφημέριος Μύλων και Αντιπρόεδρος του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Κρίσιλιας, εφημέριος του ιερού ναού και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής. Συμπροσευχόμενος εν τω ιερό βήματι ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Φράγκος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφερόμενος στην σημερινή ευαγγελική περικοπή της παραβολής του σπορέως.

Το «Παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος, ο Γραμματέας του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καρύστου Ευάγγελος Ορφανός, καθώς και πολλοί πιστοί που συμμετείχαν στην Θεία Ευχαριστία με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τέλεσε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ευεργετών δωρητών και τροφίμων του εκκλησιαστικού γηροκομείου Καρύστου και ευσεβών ενοριτών.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαδώστε: