Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου
29 Ιουλίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου στη γενέτειρά του

Διαδώστε:

Το Σαββάτο 27 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην γενέτειρά του, τον Κοσμά Κυνουρίας, όπου με την ευγενή παραχώρηση του τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου στον ενοριακό ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά Κυνουρίας χοροστάτησε στον εσπερινό και τέλεσε την ακολουθία του ιερού ευχελαίου προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των ενοριτών του Κοσμά.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. Πρόδρομο Γκέγκε, τον Πρεσβύτερο Γεώργιο Καρβέλη, εφημέριο του ιερού ναού, και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ανέλυσε με τον θεόπνευστο λόγο του την σημερινή ευαγγελική περικοπή.

Μετά το πέρας της θείας ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε ιερά μνημόσυνα ευσεβών ενοριτών της ενορίας του Κοσμά.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο εφημέριος του ιερού ναού π. Γεώργιος ευχαρίστησε τον ελκόμενο εκ Κοσμά Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ για την λειτουργική παρουσία του στον ιερό ναό της γενέτειρας του.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος μετά της συνοδείας του επέστρεψε στην Κύμη.

Φωτογραφίες Μαρία Βυζανιάρη.

Διαδώστε: