20/09/2024 22/09/2024 Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κύμης τίμησε την μνήμη του Προστάτου Αγίου Ευσταθίου στο φερώνυμο εξωκλήσι στους Καλημεριάνους Κύμης, το οποίο ανηγέρθη με δαπάνες του Κυνηγετικού Συλλόγου. Mε την ευκαιρία της εορτής, το απόγευμα της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου 2024 τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ....
20 Σεπτεμβρίου, 2024 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2024 - 21:40

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στο εξωκλήσι του Αγίου Ευσταθίου στους Καλημεριάνους Κύμης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στο εξωκλήσι του Αγίου Ευσταθίου στους Καλημεριάνους Κύμης

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κύμης τίμησε την μνήμη του Προστάτου Αγίου Ευσταθίου στο φερώνυμο εξωκλήσι στους Καλημεριάνους Κύμης, το οποίο ανηγέρθη με δαπάνες του Κυνηγετικού Συλλόγου.

Mε την ευκαιρία της εορτής, το απόγευμα της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου 2024 τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Πόγκα, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Σταμπέλο, χορεία ιερέων από όμορες ενορίες και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στον Γολγοθά και την Ανάσταση που προβάλει η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Ευστάθιο ο οποίος υπέμεινε καρτερικά και αγόγγυστα πολλές θλίψεις και βάσανα στον βίο του.

Την εορτή τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Αργύριος Πάφρας ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καλημεριάνων κ. Φίλιππος Βογιατζής ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κύμης κ. Κωνσταντίνος Λαμπρου τα μέλη και οι θηροφύλακες του συλλόγου και πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή της Κύμης.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευλόγησε την καθιερωμένη πανηγυρική δοχή χορηγία του Κυνηγετικού Συλλόγου Κύμης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: Ιωάννης Μπιμπής – Δημήτριος Πετρογιάννης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων