Ι.Μ. Καστορίας
09 Σεπτεμβρίου, 2024

Αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους στα Γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας

Διαδώστε:

Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως επί τη ενάρξει του νέου εκκλησιαστικού έτους.

Ο Σεβασμιώτατος αγίασε και ευλόγησε τους Ιερείς και τους υπαλλήλους των Γραφείων και όλο το διοικητικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους συνεργάτες του, για την ποιμαντική διακονία των Γραφείων του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης, μέσα από τα κείμενα του βιογράφου του αγίου, Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, τόνισε ότι αυτή η Ποιμαντική διακονία των Γραφείων είναι ένα σημαντικό έργο που συνδυάζεται και βοηθά την Ποιμαντική του Επισκόπου.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, τους ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά για το έργο το οποίο επιτελούν στον χώρο διοικήσεως της Ι. Μητροπόλεως και κοντά στον Μητροπολίτη τους, τους ευχήθηκε να έχουν δύναμη το νέο εκκλησιαστικό έτος και τους παρότρυνε να συνεχίσουν με το ίδιο εκκλησιαστικό ήθος, την εργατικότητα και την ευγένεια που τους διακρίνει, να υπηρετούν την Εκκλησία μέσα από τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ώστε να εξηπηρετούνται οι άνθρωποι και έτσι να βοηθούν το έργο της Εκκλησίας

Τέλος ο Μητροπολίτης και οι συνεργάτες συζήτησαν διάφορα θέματα περί της λειτουργίας των Γραφείων.

Διαδώστε: