Ι.Μ. Καστορίας
05 Ιουλίου, 2024

Aυτοψίες Μητροπολίτη Καστορίας Καλλινίκου σε Ι. Ναούς που χρήζουν συντήρησης

Διαδώστε:

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, συνοδευόμενος από τον Μηχανικό κ. Δημήτριο Παππά, πραγματοποίησε αυτοψίες σε Ιερούς Ναούς της Επαρχίας του, οι οποίοι χρήζουν συντήρηση η στερεωτικές και άλλες παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τα χωριά των Κορεστείων, την Κρανιώνα και τους δύο Ιερούς Ναούς της, Αγία Παρασκευή και Άγιο Δημήτριο, τον Γάβρο και τους δύο Ιερούς Ναούς του, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Μοδέστου, τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Τρίγωνο και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου επίσης στο Μακροχώρι.

Η όμορφη Επαρχία μας έχει θαυμάσιους Ιερούς Ναούς, οι οποίοι όμως λόγω της μείωσης του πληθυσμού και της εξ αυτής αδυναμίας συντήρησής τους, παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα που χρήζουν αποκατάστασης.

Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας προχωρά στην αποτύπωση και αξιολόγηση των αναγκών, με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπισή τους.

Η πρώτη επίσκεψη για αυτοψίες έγινε σε Ναούς των Κορεστείων, και θα συνεχισθούν οι επισκέψεις για τον σκοπό αυτόν και σε άλλες Ενορίες, εκτός αλλά και εντός της πόλεως της Καστοριάς.

Από τα παραλειπόμενα της επίσκεψης του Σεβασμιωτάτου, σημειώνουμε ότι σε ένα χωριό που ο Σεβασμιώτατος συνάντησε παιδιά, θέλησε να τα κεράσει ένα παγωτό, όμως δεν υπήρχε στο χωριό αυτή η δυνατότητα! Όμως τα παιδιά ήταν χαρούμενα και ζωηρά, και χωρίς παγωτά!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Διαδώστε: