Ι.Μ. Καστορίας
11 Απριλίου, 2023

Δέματα Αγάπης από την Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:

Με την βοήθεια του Θεού και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας μέσω του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της, μοίρασε τα δέματα αγάπης  στους αναξιοπαθούντες αδερφούς μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα για να εορτάσουν και αυτοί την Κοσμοσωτήριο Εορτή της Αναστάσεως του Χριστού μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος παραβρέθηκε στην Τράπεζα Τροφίμων της Ιεράς Μητροπόλεως όπου μοιράστηκαν 1200 δέματα τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι, και 1000 κουπόνια με τα οποία θα μπορέσουν οι αδερφοί μας να γευματίσουν ανήμερα της εορτής του Πάσχα σε εστιατόρια της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ και συγχαίρω κατ᾽ αρχάς τους συνεργάτες μου, τους οποίους βλέπετε και εδώ τώρα να εργάζονται προσωπικά και χειρωνακτικά, μεταξύ των οποίων ο π. Βασίλειος Σωτηρίου, ο π. Λάζαρος Σίμου, ο π. Χρήστος Θεοδώρου ο π. Βασίλειος Μπογιατζής, ο  π. Γεώργιος Λέκκος, ο  π. Χαράλαμπος Μαστορίδης, ο  π. Κωνσταντίνος Τομπατζίδης, ο π. Γεώργιος Καραγιαννίδης, ο π. Διονύσιος Παπαιωαννίδης, ο π. Σάβας Βασιλειάδης, ο π. Φώτιος Νικολόπουλος  και οι άλλοι Εφημέριοι που εργάζονται στις Ενορίες τους και δεν βρίσκονται εδώ τώρα.

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον Πρωτοπρ. π. Ελευθέριο Συτιλίδη, που είναι η καρδιά του έργου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου.

Ευχαριστώ την παρούσα Αντιπεριφερειάρχη κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, για την συνεργασία της και στα κοινωνικά θέματα.

Επίσης ευχαριστώ την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς που μας χορήγησε αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, πάστα ντομάτας, μακαρόνια και κριθαράκι και την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, την Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου και το Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος στο Νοσοκομείο Καστοριάς,  που βοήθησαν  για τα γεύματα και τα δέματα του Πάσχα. Εύχομαι να μη χρειάζονται στο μέλλον τα συσσίτια και τα δέματα. Εύχομαι ευημερία στον τόπο μας. Εύχομαι να μένουν τα παιδιά στον τόπο μας. Εύχομαι τέλος να εορτάσουμε χριστιανικά το Πάσχα».

Διαδώστε: