Ι.Μ. Καστορίας
22 Ιουλίου, 2024

Επισκέψεις Μητροπολίτη Καστορίας σε Ναούς της επαρχίας

Διαδώστε:

Την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ελευθέριο Συτιλίδη, τον π. Ιωάννη Τουλκαρίδη, τους Διακόνους π. Παντελεήμονα και π. Νικόδημο και τον Μηχανικό κ. Δημήτριο Παππά, επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον επιβλητικό παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο ερειπωμένο χωριό του Ποιμενικού (Βαψώρι), προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση και τις ανάγκες συντήρησης του μνημείου.

Ο Ιερός Ναός είναι το μόνο κτίριο που σώζεται από το άλλοτε ζωντανό χωριό που αριθμούσε περί τις δύο χιλιάδες κατοίκους. Απέχει 10 χιλ. από το χωριό Άγιος Αντώνιος, μέσα από έναν δύσβατο δασικό δρόμο.

Ο Ιερός Ναός αν συντηρηθεί και αν χαραχθεί το παλαιό μονοπάτι μέσα από το θαυμάσιο δασικό τοπίο, μπορεί να είναι επισκέψιμος από προσκυνητές και περιπατητές.

Στην συνέχεια, και μετά από μια στάση στον Άγιο Αντώνιο και στο φιλόξενο καφενείο της κ. Ειρήνης, ο Σεβασμιώτατος και με την συνοδεία του επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πολυκέρασου και τον επίσης μνημειώδη Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Βασιλειάδος, για τον ίδιο λόγο.

 

Διαδώστε: