Ι.Μ. Καστορίας
21 Οκτωβρίου, 2022

Η εορτή του Αγίου Αρτεμίου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:

Με την οφειλόμενη τιμή, τίμησαν τα σώματα ασφαλείας της Καστοριάς τον Άγιο προστάτη τους, Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Άγιο Αρτέμιο, την ημέρα της μνήμης του.

Το πρωί της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος στην σύντομη προσλαλιά του, αναφέρθηκε στους λόγους που εορτάζεται ο άγιος Αρτέμιος ως προστάτης των Αστυνομικών, και ευχαρίστησε τους Αστυνομικούς για την προσφορά τους και το αίσθημα ασφαλείας που χαρίζουν στους πολίτες.

Επεσήμανε, βεβαίως, ότι η Αστυνομία ελέγχει την πόλη, το άστυ, και δεν πρέπει να φθάνουμε στο σημείο, ως κοινωνία, να ελέγχει και την οικογενειακή ζωή. Η ειρήνη στην οικογενειακή ζωή είναι θέμα παιδείας, είπε ο Σεβασμιώτατος, αλλά δυστυχώς στις ημέρες ελάχιστη σημασία δίνεται στο θέμα της οικογενειακής αγωγής και ο θεσμός της οικογένειας και οι παραδοσιακές αξίες πλήττονται πανταχόθεν.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας αφού ευλογήθηκαν τα εορταστικά κόλλυβα προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου, τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας και η επίσημη Δοξολογία υπέρ υγείας πάντων των χριστιανών που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας της πατρίδος μας. Ακολούθως την εγκύκλιο του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ανέγνωσε ο αστυνομικός κ.Πέτρος Τσέλιος.

Στις ιερές ακολουθίες παρέστησαν, η Αντιπερειάρχης Καστοριάς κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, εκπρόσωποι των βουλευτών της Καστοριάς, ο Συνταγματάρχης κ. Ιωάννης Σμαλιός, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Καλλιόπη Κυριακίδου, ο Διευθυντής της Αστυνομίας κ. Νικόλαος Έξαρχος, ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς κ. Σωκράτης Πέλκας και πολλοί υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας αστυνομικοί, πυροσβέστες κλπ, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον Άγιό τους.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Διαδώστε: