08/10/2024 08/10/2024 Το πρωί της Τρίτης 8 Οκτωβρίου , πραγματοποιήθηκε η μηνιαία Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, προεδρεύοντος του Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου. Πριν την Ιερατική Σύναξη προηγήθηκε ο όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο, επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Πελαγίας και με την αφορμή συμπληρώσεως τριών ετών...
08 Οκτωβρίου, 2024 - 16:54

Μητρόπολη Καστορίας: Ιερατική Σύναξη Οκτωβρίου 2024

Διαδώστε:
Μητρόπολη Καστορίας: Ιερατική Σύναξη Οκτωβρίου 2024

Το πρωί της Τρίτης 8 Οκτωβρίου , πραγματοποιήθηκε η μηνιαία Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, προεδρεύοντος του Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Πριν την Ιερατική Σύναξη προηγήθηκε ο όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο, επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Πελαγίας και με την αφορμή συμπληρώσεως τριών ετών από της εκλογής του ως Μητροπολίτου Καστορίας.

Κατά την Σύναξη ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους Ιερείς με κεντρικό θέμα το βιβλίο «Διοικητική διάνοια», το οποίο αναφέρεται στον άγιο Καλλίνικο Μητροπολίτη Εδέσσης και το συνέγραψε η επίκουρος Καθηγήτρια της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Ροδάνθη Ανδρουλιδάκη-Πετράκη.

Μέσα από την μελέτη αυτή, αναδεικνύεται, ανάμεσα στα άλλα, το διοικητικό χάρισμα και γνώση του αγίου Καλλινίκου και, κυρίως, ο συνδυασμός διοίκησης και αγιότητος στο πρόσωπο και το έργο του Αγίου. Έτσι, ο άγιος Καλλίνικος αποτελεί και από την άποψη αυτή πρότυπο για τους Κληρικούς, Αρχιερείς και Ιερείς, και για μια άρτια ποιμαντική προσφορά.

Ακολούθησε συζήτηση με τους Ιερείς, που έθεσαν διάφορα ερωτήματα.

Τέλος συζητήθηκαν διάφορα διοικητικά και ποιμαντικά θέματα.

Μετά την σύναξη ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους τους κληρικούς το βιβλίο «Διοικητική Διάνοια», και με αφορμή της επετείου του παρέθεσε στους κληρικούς κέρασμα στην αίθουσα «Ταβιθά».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων