15/07/2024 15/07/2024 Το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουλίου η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας υποδέχθηκε τους φοιτητές της Μπελεμεντείου Θεολογικής Σχολής «Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός», οι οποίοι παρακολουθούν ταχύρρυθμα μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο το πρωί οι φοιτητές, με επικεφαλής τον καθηγητή λειτουργικής π. Δαμασκηνό, ξεναγήθηκαν από τον Αρχιμ. π. Στέφανο Σχοινά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς και...
15 Ιουλίου, 2024 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2024 - 9:38

Ο Μητροπολίτης Καστορίας υποδέχθηκε τους Φοιτητές της Μπελεμεντείου Σχολής του Λιβάνου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καστορίας υποδέχθηκε τους Φοιτητές της Μπελεμεντείου Σχολής του Λιβάνου

Το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουλίου η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας υποδέχθηκε τους φοιτητές της Μπελεμεντείου Θεολογικής Σχολής «Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός», οι οποίοι παρακολουθούν ταχύρρυθμα μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο το πρωί οι φοιτητές, με επικεφαλής τον καθηγητή λειτουργικής π. Δαμασκηνό, ξεναγήθηκαν από τον Αρχιμ. π. Στέφανο Σχοινά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς και σε «Βυζαντινά» Παρεκκλήσια της πόλης, ενώ το μεσημέρι συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον Σεβασμιώτατο σε εστιατόριο της πόλης, όπου τους προσφέρθηκε γεύμα.

Tο απόγευμα του Σαββάτου οι Φοιτητές της Μπελεμεντείου συμμετείχαν στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Οινόη. ο π. Δαμασκηνός με τους δύο Διακόνους π. Ιωάννη και π. Αρσένιο έλαβαν μέρος στον Εσπερινό και οι Φοιτητές έψαλαν χορωδιακά, αλλά και συμμετείχαν στην λιτανεία μεταφέροντας την ιερά εικόνα των αγίων Νεομαρτύρων. ο Εσπερινός και η ιερά Λιτανεία υπό την χορωδιακή υμνωδία στα ελληνικά και τα αραβικά αποτέλεσαν για τους εκκλησιασθέντες μοναδική λατρευτική εμπειρία.

Tο πρωί της Κυριακής λειτουργήθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς, και ο π. Δαμασκηνός κήρυξε τον θείο λόγο.

Αμέσως μετά προσφέρθηκε κέρασμα από την Ενορία στην αίθουσα Ταβιθά και στην συνέχεια επιβιβάσθηκαν στο πλοιάριο του Δήμου Καστοριάς για μια ξενάγηση εν πλω στην λίμνη.

Τέλος, προσφέρθηκε γεύμα σε εστιατόριο της πόλης, όπου ο Σεβασμιώτατος συζήτησε μαζί τους διάφορα θεολογικά και ιστορικά θέματα.

Ήταν μια ευλογημένη επίσκεψη, που χαροποίησε και τους επισκέπτες φοιτητές και τον Σεβασμιώτατο, τους συνεργάτες του και τους εκκλησθιασθέντες πιστούς.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων