Ι.Μ. Καστορίας
19 Ιουλίου, 2024

Πεζοπορία Μητροπολίτου Καστορίας προς την Ιερά Μονή Ταξιαρχών Τσούκας

Διαδώστε:

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, συνοδευόμενος από τους Ιεροδιακόνους π. Παντελεήμονα και π. Νικόδημο, με οδηγό τον κ. Παντελή Δημητριάδη και την συμμετοχή της οικογένειας Γιάννη Αθανασίου και άλλων περιπατητών, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ταξιαρχών (Ζωοδόχου Πηγής) Τσούκας, πεζοπορώντας μέσα από το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στον καταρράκτη της Τσούκας και στην Ιερά Μονή.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδοιπόροι του είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την ησυχία, την ομορφιά και την δροσιά της παρθένας φύσης, αλλά και την σεμνής ομορφιάς της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών.

Η Ιερά Μονή κτίσθηκε σε εποχές που οι άνθρωποι σέβονταν την δημιουργία του Θεού, η αρχιτεκτονική «συμβουλευόταν» το φυσικό περιβάλλον και, βεβαίως, η ευλάβειά τους προς τον Θεό ήταν απεριόριστη.

Και ευτυχώς που η Πατρίδα μας έχει ακόμη πολλά τέτοια μνημεία που μας διδάσκουν τον συνδυασμό πίστης, επιστήμης (αρχιτεκτονικής) και φιλοκαλίας, και τα οποία αποτελούν αυστηρούς ελεγκτές της σύγχρονης προχειρότητας και ασυδοσίας, που είναι αποτέλεσμα της αντικοινωνικότητας και του πνεύματος νεοπλουτισμού.
Οι πεζοπόροι εισήλθαν και στο εσωτερικό του θαυμάσια ανακαινισμένου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής και έψαλαν ύμνους στην Παναγία.

Μετά την πεζοπορία ο Σεβασμιώτατος προσέφερε κέρασμα στους συνοδοιπόρους του, στο ξενοδοχείο Afkos στο Νεστόριο.

 

 

Διαδώστε: