Ι.Μ. Καστορίας
27 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρώτη Ιερατική Σύναξη για το νέο Εκκλησιαστικό Έτος στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ιερατική Σύναξη για το νέο Εκκλησιαστικό έτος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024.

Το πρωί της ίδιας ημέρας τελέσθηκε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο Ιερό παρεκκλήσιο του εν Αγίοις Πατρός ημών Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης που βρίσκεται στο Ιερό Επισκοπείο Καστοριάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε εισαγωγικά στην επέτειο της εκταφής των ιερών λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου και στην σημασία της παρουσίας του ως Ιεράρχου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Έπειτα ανακοίνωσε ότι τα θέματα των φετινών Ιερατικών Συνάξεων θα έχουν δύο κατευθύνσεις: -Διευκρινίσεις και οδηγίες σε λειτουργικά και λατρευτικά θέματα, και -Μελέτη των αποφάσεων των Οικουμενικών Συνόδων.

Εισαγωγικά για τα λειτουργικά θέματα μίλησε για το τρίπτυχο της προετοιμασίας του Ιερέως για την Θεία Λειτουργία, που είναι -Συγχώρεση, -Συγκέντρωση, -Συμμετοχή.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους Ιερείς για την Σύναξη Ιεραρχών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, για τις Νεανικές δράσεις της νέας χρονιάς, και για διάφορα ποιμαντικά και διοικητικά θέματα.

Διαδώστε: