27/09/2024 27/09/2024 Το απόγευμα της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύναξη κατηχητών για την νέα εκκλησιαστική κατηχητική χρονιά, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου. Κληρικοί και κατηχητές συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού “Ταβιθά”, για να ενημερωθούν σχετικά με την φετινή κατηχητική περίοδο και το νέο κατηχητικό πρόγραμμα. Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος...
27 Σεπτεμβρίου, 2024 - 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2024 - 15:35

Σύναξη Κατηχητών μηνός Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:
Σύναξη Κατηχητών μηνός Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Το απόγευμα της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύναξη κατηχητών για την νέα εκκλησιαστική κατηχητική χρονιά, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Κληρικοί και κατηχητές συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού “Ταβιθά”, για να ενημερωθούν σχετικά με την φετινή κατηχητική περίοδο και το νέο κατηχητικό πρόγραμμα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος έθεσε τα βασικά σημεία στα οποία θα βασιστεί το κατηχητικό έργο κατά την φετινή χρονιά, όπως είναι η εκκλησιοποίηση των παιδιών, η κοινωνική ζωή, τα πολύτιμα μαθήματα ψυχικής υγιεινής που είναι ο λόγος για την καλλιέργεια των αρετών και την θεραπεία των παθών καθώς και τα υγιή πρότυπα. Μίλησε ακόμη για την θεματολογία της νέας σειράς κατηχητικών μαθημάτων, για την προετοιμασία για τις εορταστικές εκδηλώσεις και για την διακονία των νέων Ιερέων.

Επίσης, παρότρυνε τους Ιερείς και Κατηχητές να παρακινούν τα παιδιά για την συμμετοχή τους στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, στα Μαθήματα Αγιογραφίας και στην Παιδική Χορωδία που εφέτος θα λειτουργήσει με δύο τμήματα.

Αμέσως μετά έλαβε τον λόγο, η υπεύθυνη του νεοσύστατου Γραφείου Συμβουλευτικής στήριξης της Μητροπόλεως κ. Καλλιόπη Μόσχου. Η κ. Μόσχου εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο το γραφείο συμβουλευτικής στήριξης, θα βοηθήσει κυρίως τους νέους και τα παιδιά της περιοχής.

Έπειτα, ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Μητροπόλεως π. Στέφανος Σχοινάς παρουσίασε τα νέα κατηχητικά εγχειρίδια που θα χρησιμοποιηθούν στην κατήχηση των νέων φέτος.

Τέλος ορίστηκε η νέα σύναξη των υπευθύνων Νεότητος και των Κατηχητών για την 5η Νοεμβρίου 2024.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων