Ι.Μ. Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων
20 Ιουλίου, 2023

Η Παναγία των Οθωνών λειτουργεί ξανά μετά τις ζημιές από το βραχυκύκλωμα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:

Μετά από τέσσερις μέρες δουλειάς από όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των επιτρόπων της Eκκλησίας των Οθωνών στην Κέρκυρα, για τον καθαρισμό και το βάψιμο της εκκλησίας της Παναγίας μετά από το βραχυκύκλωμα στον πίνακα και τις ζημιές που προξένησε.

Ο  ναός είναι σε εξαιρετική κατάσταση και έτοιμος να λειτουργήσει στην γιορτή της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση των κατοίκων του νησιού.

Μένει βέβαια να επισκευαστεί η ηλεκτρολογική εγκατάσταση που καταστράφηκε ολοκληρωτικά και ο καθαρισμός του τέμπλου που θα γίνει από ειδικούς της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Οθωνοί: Νέο Ησυχαστήριο στο άκρο της Ελλάδος από την Μητρόπολη Κερκύρας (ΦΩΤΟ)

Η συνδρομή του Δήμου

Ο δήμος Κέρκυρας με ενέργειες του αντιδημάρχου Μίμη Κατέχη και του προέδρου Σπύρου Φιλοκάλη συνεισέφεραν με τα δύο πυροσβεστικά οχήματα και με τα υλικά καθαρισμού.

Όσοι δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στις εργασίες εξέφρασαν στους επιτρόπους την επιθυμία τους να συνδράμουν οικονομικά στις περαιτέρω εργασίες που θα γίνουν στον ναό, την ηλεκτρολογική εγκατάσταση και το τοιχίο στο νεκροταφείο που έχει υποχωρήσει και μαζί με αυτό υποχωρεί το τοιχίο του προαυλίου και το ιερό του ναού.

Πληροφορίες και φωτό: kerkyrasimera.gr

Διαδώστε: