Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσιοπίτρας στην βόρεια Κέρκυρα και συγκεκριμένα στην κωμόπολη Κασσιόπη, βρέθηκε και λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος.
Στις 8 Μαΐου εκάστου έτους εορτάζεται η ανάμνηση του υπερφυούς θαύματος της Θεομήτορος, γενομένου ενώπιον της Αγίας και Σεβασμίου εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσιοπίας περί το έτος 1530, επί τω αδίκω τυφλωθέντι νεανίσκω Στεφάνω και παραδόξως ομματωθέντι.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του κατά την Θεία λειτουργία, τόνισε ότι η Παναγία μας συνεκάλεσε αφενός μεν να θυμηθούμε την ευεργεσία, δια του θαύματος που επιτέλεσε στον τυφλωθέντα Στέφανο με την επίμονη προσευχή και του ιδίου, αλλά και της μητρός του, αλλά ταυτόχρονα να κατανοήσουμε ότι εάν η αφοσίωση μας, η πίστη μας και η ικεσία μας προς τον αληθινό αναστάντα Κύριο μας και επικαλούμενοι τις πρεσβείες της Παναγίας μας, τα θαύματα στην ζωή μας είναι ένα γεγονός ως επιβράβευση αυτής ακριβώς της πίστεως μας δια της επίμονης ικεσίας μας. Το δεύτερο γεγονός που συνέπεσε να εορτάσουμε, είναι εκείνες οι τολμηρές και δυνατές Μυροφόρες γυναίκες, οι οποίες παρέμειναν έως το τέλος του σταυρικού θανάτου του Κυρίου μας, παραμένοντας μέχρι την αποκαθήλωση Του και την ταφή Του και οι οποίες την επομένη της ταφής Του, πορεύθηκαν στο μνημείο του Ιησού, ώστε να τελέσουν τις επιτάφιες ιουδαϊκές παραδόσεις. Είναι οι ίδιες οι οποίες πρώτες μαρτύρησαν την ανάσταση του Κυρίου. Επιπλέον προβάλλονται και οι δύο μαθητές του Κυρίου μας, οι οποίοι είχαν και εξέχουσα θέση στο ιουδαϊκό συνέδριο, ο Ιωσήφ, ο από Αριμαθαίας και ευσχήμων βουλευτής και ο Νικόδημος ο νυκτερινός μαθητής του Κυρίου μας. Και τις μυροφόρες αλλά και τον Ιωσήφ και τον Νικόδημο τους χαρακτηρίζει η τόλμη, το θάρρος και η παρρησία που επέδειξαν μπροστά στον φόβο και τρομοκρατία των ημερών εκείνων, που είχαν σκορπίσει οι απειλές των ιουδαίων εναντίον του Κυρίου και όσων επίστευσαν σε Αυτόν. Ο φόβος των γυναικών που περιγράφει ο ευαγγελιστής ότι « είχαν φόβο και έκστασι » διελύθει όταν αντίκρισαν τον αναστάντα Κύριο μας, που τους γέμισε με αισιοδοξία χαρά και ειρήνη.
Η σημερινή κοινωνία η οποία χαρακτηρίζεται από την απιστία και την ατολμία, από τον φόβο και την δειλία, καθώς οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την πηγή της ζωής που είναι ο Χριστός, αυτά τα πρόσωπα γίνονται πρότυπα για τις σύγχρονες μητέρες, αλλά και τις υπεύθυνες γυναίκες μέσα στην σύγχρονη κοινωνία ως και οι κρυφοί μαθητές Ιωσήφ και Νικόδημος, γίνονται παραδείγματα στην σημερινή ανευθυνότητα των ανθρώπων μπροστά στα σύγχρονα και καίρια προβλήματα που ταλαιπωρούν και την πατρίδα μας και την οικογένεια αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.
Ο τυφλός Στέφανος και η μητέρα του που παρακάλεσαν την Παναγία, γέμισαν από την τόλμη και την αισιοδοξία την οποία σκόρπισε ο αναστάς Κύριος μας και την δίδαξαν οι απόστολοι και οι μυροφόρες γυναίκες.
Μετά την Θεία λειτουργία λιτανεύθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και η εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού, με την ιδιαίτερη κερκυραϊκή παράδοση η οποία δίνει την λαμπρότητα που αξίζει στο γεγονός αυτό.