16/08/2024 16/08/2024 Στον αγιοτόκο Κάλαμο τιμήθηκε η μνήμη τουΑγίου Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου, ο οποίος καταγόταν και ανατράφηκε στο χωριό αυτό, το οποίο υπάγεται στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού η οποία τιμά και γεραίρει τη μνήμη του Μεγάλου αυτού Πατρός, ως Προστάτου και Εφόρου της. Πιο συγκεκριμένα σήμερα, ανήμερα της εορτής, την Παρασκευή 16...
16 Αυγούστου, 2024 - 11:58
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2024 - 12:16

Η εορτή του Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου στη γενέτειρά του

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου στη γενέτειρά του

Στον αγιοτόκο Κάλαμο τιμήθηκε η μνήμη τουΑγίου Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου, ο οποίος καταγόταν και ανατράφηκε στο χωριό αυτό, το οποίο υπάγεται στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού η οποία τιμά και γεραίρει τη μνήμη του Μεγάλου αυτού Πατρός, ως Προστάτου και Εφόρου της.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα, ανήμερα της εορτής, την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο της εορτής και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ασκητήριο του Οσίου Πατρός, στο οποίο υπάρχει το πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο επ’ονόματι του Αγίου.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχιμανδίτης Νικάνωρ Καραγιάννης συμπαραστατούμενος από ιερείς της περιοχής και του διακόνου του Σεβασμιωτάτου.

Προ της Απολύσεως ετελέσθη η Αρτοκλασία και ο Ιεροκήρυξ αναφέρθηκε στην βιωτή του Αγίου Τιμοθέου και ότι αποτελεί υπόδειγμα για κάθε αγωνιζόμενο Χριστιανό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων