Ι.Μ. Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού
25 Αυγούστου, 2022

Κηφισίας σε Κεραμέως «Πρώτα θα φτιάξουμε σχολεία ώστε να μπορέσουμε έπειτα να φτιάξουμε Εκκλησίες»

Διαδώστε:

Παρουσία της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως τελέσθηκε  την Τετάρτη 24 Αυγούστου, ο μεθεόρτιος Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μαρούσι. Τον Εσπερινό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

 

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην συμβολή του Αγίου  στην Παιδεία με αφορμή την παρουσία της Υπουργού, επικαλούμενος τα λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού: «Πρώτα θα φτιάξουμε σχολεία, ώστε να μπορέσουμε έπειτα να φτιάξουμε Εκκλησίες.»

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης  προεξήρχε της λιτανευτικής πομπής της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού. Τον Μητροπολίτη πλαισίωσαν ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικάνωρας Καραγιάννης, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Εκάλης-Νέας Ερυθραίας  Αρχιμ. Αθανάσιος Ντέτσικας, Αμαρουσίου Αρχιμ. Τιμόθεος Κατάρας και Πεύκης-Μεταμορφώσεως Αρχιμ. Ευστράτιος Δελατόλας και ιερείς της περιοχής.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Κηφισίας χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου. Τον ιεράρχη πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αρχιμ. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος και οι εφημέριοι του  Ναού.

Στο κήρυγμά ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις ομοιότητες της πορείας του Αγίου Κοσμά, με την πορεία του Κυρίου Ιησού.

Διαδώστε: