Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου
18 Αυγούστου, 2023

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, με ιδιαίτερη χαρά, υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Κίσαμο, συνοδευόμενο από τον Πρωτοσύγκελλο του Παν. Αρχιμανδρίτη κ. Μάξιμο Παπαϊωάννου.

Κατά την εγκάρδια συνομιλία που ακολούθησε ο διακεκριμένος Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος μνημόνευσε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία φιλοξενήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού και αναφέρθηκε σε επίκαιρα θέματα που αφορούν την ζωή της Εκκλησιαστικής Κοινότητας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, με λόγους θερμούς, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον υψηλό επισκέπτη, μιλώντας για την ζωή της τοπικής Εκκλησίας, με ιδιαίτερη μνημόνευση στο «θαύμα» δημιουργίας του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, καθώς και για το πλήθος των πιστών, απ΄ όλη την οικουμένη, που ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες προσέρχονται στο προσκύνημα,.

Ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος προσκάλεσε τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο όπως, με όμιλο Κληρικών και προσκυνητών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως του, προσέλθει για να τελέσει Θεία Λειτουργία.

Ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης αποδέχθηκε, μετά πολλής χαράς, την πρόσκληση αναφερόμενος στο Φθινόπωρο ως χρόνο υλοποίησης της. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους Διοικήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως.

Διαδώστε: