12/07/2024 12/07/2024 Με λαμπρότητα και μοναστηριάκή τάξη εορτάσθηκε η εορτή της Παναγίας της Τριχερούσης και των των Αγίων της Προστατών και τοπικών Οσίων Γερασίμου και Ακακίου των Νέων Ασκητών και της μνήμης του λαοφιλούς Οσίου Παισίου του Αγιορείτου στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία...
12 Ιουλίου, 2024 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2024 - 19:18

Μητρόπολη Κυδωνίας: Εορτή Παναγίας Τριχερούσης, Οσίου Παϊσίου και Πατέρων της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος

Διαδώστε:
Μητρόπολη Κυδωνίας: Εορτή Παναγίας Τριχερούσης, Οσίου Παϊσίου και Πατέρων της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος

Με λαμπρότητα και μοναστηριάκή τάξη εορτάσθηκε η εορτή της Παναγίας της Τριχερούσης και των των Αγίων της Προστατών και τοπικών Οσίων Γερασίμου και Ακακίου των Νέων Ασκητών και της μνήμης του λαοφιλούς Οσίου Παισίου του Αγιορείτου στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.

Την παραμονή της εορτής στον πανηγυρικό Εσπερινό Χοροστάτησε ο Καθηγούμενος της Μονής Παν/τος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης.

Στις λατρευτικές Ακολουθίες έλαβαν μέρος Πατέρες της Μονής, Κληρικοί της Μητροπόλεως μας αλλά και άλλων Μητροπόλεων τους οποίους ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε και ευχαρίστησε, όπως και όλο τον κόσμο που συμμετείχε προσευχητικώς στην μεγάλη αυτή πανήγυρη της Ιεράς Μονής η οποία μεταδόθηκε και ζώντανά από τον Ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως, Σταθμό Μαρτυρία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων