Ι.Μ. Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας
27 Αυγούστου, 2024

Εορτασμός του Αγίου Φανουρίου στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου

Διαδώστε:

Σε κλίμα κατάνυξης και με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

Εσπερινός της εορτής

Στη Λέρο, και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου Ξηροκάμπου, την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, πλαισιουμένων υπό του  Ιερού Κλήρου της νήσου, αλλά και παρεπιδημούντων Ιερέων.

 

Κατά τον Εσπερινό παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές Αρχές, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, προεξάρχοντος του Δημάρχου κ. Τιμοθέου Κωττάκη, αλλά και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης, ενώ στο τέλος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους καθώς και τις δεκάδες φανουρόπιτες κατά το έθος.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η κατ’ έθος λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Φανουρίου, εις τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού και στις οδούς του οικισμού του Ξηροκάμπου.

Απολυτίκιον Αγίου Φανουρίου

«Ουράνιον εφύμνιον, εν γη τελείται λαμπρώς,

επίγειον πανήγυριν, νυν εορτάζει φαιδρώς,

αγγέλων πολίτευμα, άνωθεν υμνωδίαις ευφημούσι τους άθλους,

κάτωθεν Εκκλησία, την ουράνιον δόξαν, ην εύρες πόνοις καί άθλοις,

τοις σοις, Φανούριε ένδοξε».

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου

Διαδώστε: