16/07/2023 17/07/2023 Πανηγυρικά και με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας με επίκεντρο το ομώνυμο γραφικό εξωκλήσι της Ενορίας της Αναστάσεως στην Κάλυμνο. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος τέλεσε Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος...
16 Ιουλίου, 2023 - 19:04
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2023 - 2:36

Η εορτή των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης στη Κάλυμνο και στη Λέρο

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης στη Κάλυμνο και στη Λέρο

Πανηγυρικά και με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας με επίκεντρο το ομώνυμο γραφικό εξωκλήσι της Ενορίας της Αναστάσεως στην Κάλυμνο.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος τέλεσε Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος υπό των ιερέων π. Ισιδ. Γλυνάτση, π. Νικ. Καζαβούλη, π. Ηλ. Μουζουράκη και π. Αθανασίου Μαρτίνου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών, θείος του Κλεάνθη Μαρτίνου, που είχε και την ευθύνη της οργάνωσης η οποία ήταν άψογη. Κατά τον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Δ. Διακομιχάλης και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

Μετά το πέρας του Εσπερινού προσφέρθηκε κέρασμα στο προαύλιο της εκκλησίας.

Την επομένη το πρωί , Σάββατο 15 Ιουλιου 2023, ετελέσθη ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό των ιερέων π. Ηλία Μουζουράκη και π. Αθ. Μαρτίνου.

Στη Λέρο

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, στο ομώνυμο γραφικό εξωκλήσι της Λέρου, της Ενορίας Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος τέλεσε Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος υπό των ιερέων π. Σεβαστιανού Καζηλιέρη και π. Γεωργίου Γαμπιέρη. Κατά τον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Μ. Κόλιας και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

(Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως, Καλύμνου και Αστυπαλαίας – Φωτογραφίες: Κλεάνθης Μαρτίνος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων