07/03/2024 08/03/2024 Με πατριωτικό ενθουσιασμό και θρησκευτική λαμπρότητα η Λέρος εόρτασε την 76η επέτειο της ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. Το πρωί, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λέρου, τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και...
07 Μαρτίου, 2024 - 19:51
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2024 - 1:21

Η Λέρος εόρτασε την 76η επέτειο της ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Διαδώστε:
Η Λέρος εόρτασε την 76η επέτειο της ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Με πατριωτικό ενθουσιασμό και θρησκευτική λαμπρότητα η Λέρος εόρτασε την 76η επέτειο της ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024.

Το πρωί, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λέρου, τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

Στην Δοξολογία παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων, της μαθητιώσας νεολαίας με τις σημαίες των σχολείων τους, των εκπαιδευτικών και πολλών πολιτών.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, στην σημαιοστολισμένη πλατεία «Π.Ρούσσου», τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου και άγημα του 588ΤΕ.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων Δέσποινα Μαρία Βεκιάρη.

Ο καλοκαιρινός καιρός συνέργησε ώστε πλήθος κόσμου να παρακολουθήσει την παρέλαση, όπου τα τμήματα της μαθητιώσας νεολαίας έκαναν μία ωραιότατη παρουσία.

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση της Δημοτικής Φιλαρμονικής με τις νέες στολές, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άρτεμις» με παραδοσιακές στολές, του 3ου Σώματος Ναυτοπροσκόπων, των Σχολείων όλων των βαθμίδων, και κυρίως η άψογη παρέλαση των αγημάτων του Στρατού και των Εθνοφυλάκων που καταχειροκροτήθηκαν.

Μετά το πέρας της παρέλασης μαθητές του Μπελλενείου Γυμνασίου που φορούσαν παραδοσιακές στολές, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και εντυπωσίασαν τους παρισταμένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Σύμη εόρτασε την 76η επέτειο της ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Σαν σήμερα το 1948: Η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων