14/08/2024 14/08/2024 Με τις δέουσες τιμές και την αρμόζουσα τάξη, ο Σεβασμιώτατος Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, συνεπικουρούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αστυπαλαίας π. Δημήτριο Αχλαδιώτη και τον νέο εφημέριο του νησιού Αρχιμανδρίτη π. Στάχυ Καψή μετέφεραν τις εικόνες της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, του Οσίου Ανθίμου του εν Αστυπαλαία καθώς και το Ιερό Λείψανο του Οσίου,...
14 Αυγούστου, 2024 - 22:00

Ο Μητροπολίτης Λέρου στην Παναγία Πορταΐτισσα Αστυπαλαίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λέρου στην Παναγία Πορταΐτισσα Αστυπαλαίας

Με τις δέουσες τιμές και την αρμόζουσα τάξη, ο Σεβασμιώτατος Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, συνεπικουρούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αστυπαλαίας π. Δημήτριο Αχλαδιώτη και τον νέο εφημέριο του νησιού Αρχιμανδρίτη π. Στάχυ Καψή μετέφεραν τις εικόνες της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, του Οσίου Ανθίμου του εν Αστυπαλαία καθώς και το Ιερό Λείψανο του Οσίου, στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας.

 

Ο Μητροπολιτικός Ναός, ως γνωστό, υπέστη εκτεταμένες ζημιές από την πυρκαγιά και για το λόγο αυτό ο Σεβασμιώτατος έδωσε εντολή όπως ένα μικρό τμήμα του κυρίως Ναού να προσαρμοστεί καταλλήλως, προκειμένου οι θρησκευτικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας μας να λάβουν χώρα εντός του Ιερού Ναού.

Με συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος, εναπόθεσε την εικόνα στο τέμπλο και ευχήθηκε στον σύντομο και περιεκτικό του λόγο, η Κυρία Θεοτόκος η Πορταΐτισσα να σκέπει και να φρουρεί από τον Θρόνο Της, το νησί της Αστυπάλαιας και όλο τον κόσμο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων