Ι.Μ. Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας
02 Αυγούστου, 2024

Πρώτη Παράκληση στην Παναγία Κάστρου Λέρου

Διαδώστε:

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε το εσπέρας της Πέμπτης 1η Αυγούστου 2024 η Ακολουθία του Εσπερινού και ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον περικαλέστατο Ιερό Ναό της Παναγίας του Κάστρου Λέρου.

Στην Ιερά Παράκληση χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, συμπροσευχομένου του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και των Ιερέων π.Νικολάου Ταχλιαμπούρη, π.Γεωργίου Γαμπιέρη, π.Σεβαστιανού Καζηλιέρη, π.Ιωάννου Ταχλιαμπούρη, π.Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ και του ιεροδιακόνου π.Γερασίμου. Στην ιερά παράκληση έψαλλαν ο ιεροδιάκονος π. Γεράσιμος και ο Ισίδωρος Λιβανός.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, αλλά και τη μεγάλη ευλογία να έχει η Λέρος την Οσία Γαβριηλία. Και αυτό όπως είπε οφείλεται στον Πατριάρχη μας και στην περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο.

Ο Μητροπολίτης στο τέλος ευχήθηκε καλό δεκαπενταύγουστο, και η Παναγιά μας να μας προστατεύει πάντοτε από κάθε κακό και να δίδει υγεία στα σπίτια όλου του κόσμου.

 

Διαδώστε: