Ι.Μ. Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας
28 Φεβρουαρίου, 2019

Τον Πολιούχο της τίμησε η Λέρος

Διαδώστε:

Η Ιερά Μητρόπολις Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας εόρτασε την επέτειο του μαρτυρίου του Αγίου Ενδόξου Οσιομάρτυρος Ιωνά του Λερίου, Πολιούχου της Νήσου Λέρου.

Το απόγευμα της Τετάρτης, 27 Φεβρουαρίου, έλαβε χώρα ο Αρχιερατικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμμετέχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένων υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ.Νικοδήμου Φωκά, του π.Σωφρονίου Χατζηλάρη, του π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ και του π.Νικολάου Ταχλιαμπούρη. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης  αναφερθής στον βίο του Οσίου Ιωνά.

Ανήμερα της εορτής, 28 Φεβρουαρίου, τελέστηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου και την συμμετοχή του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ.Νικοδήμου Φωκά, του π.Σωφρονίου Χατζηλάρη, του π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, του π.Σεργίου Γουρλά και του π.Νικολάου Ταχλιαμπούρη.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Θεοφιλέστατος αναφερθής στον βίο του Οσίου Ιωνά και παρότρυνε τα νέα παιδιά, να απεγκλωβιστούν από τα δίχτυα της τεχνολογίας (υπολογιστές, τάμπλετ, κινητά), με τα οποία ασχολούνται όλη μέρα, έτσι ώστε να μένει χρόνος για επικοινωνία και υγιή συναναστροφή μεταξύ τους.

 

Διαδώστε: