17/10/2024 17/10/2024 Tο απόγευμα της Τρίτης 15 Οκτωβρίου 2024 τελέστηκε στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μυρίνης ο αγιασμός της ενάρξεως των μαθημάτων του τμήματος εκμάθησης Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. π....
17 Οκτωβρίου, 2024 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2024 - 20:35

Αγιασμός ενάρξεως μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής στη Μητρόπολη Λήμνου

Διαδώστε:
Αγιασμός ενάρξεως μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής στη Μητρόπολη Λήμνου

Tο απόγευμα της Τρίτης 15 Οκτωβρίου 2024 τελέστηκε στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μυρίνης ο αγιασμός της ενάρξεως των μαθημάτων του τμήματος εκμάθησης Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιερώνυμο Σχίζα, τον Υπεύθυνο του Μητροπολιτικού Γραφείου Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Κύριλλο Αλεξανδρόπουλο, τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Σταύρο Λάδη, καθώς και τους Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι διδάσκουν τη μουσική τέχνη.

Μετά το πέρας του αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημαντική αυτή προσπάθεια της Τοπικής Εκκλησίας, με την οποία δίνεται η δυνατότητα δωρεάν εκμάθησης της Εκκλησιαστικής Μουσικής σε φιλόμουσους ανθρώπους κάθε ηλικίας, προκειμένου σε βάθος χρόνου να διακονήσουν στα αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, επήνεσε τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη φιλότιμη διάθεση και το ζήλο τους να ασχοληθούν με την ευλογημένη τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής.

Τέλος, ευλόγησε πατρικά τους διδάσκοντες και τους διδασκομένους, ευχόμενος να καρποφορήσει με τη Χάρη του Θεού η νέα διδακτική χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων