Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου
16 Μαΐου, 2024

Η ανώτατη τιμητική διάκριση της Μητροπόλεως Λαρίσης στους Αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΑ

Διαδώστε:

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Γεώργιος Κωστίδης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας κ. Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Ο Ποιμενάρχης καλωσόρισε τους κ. Αρχηγούς στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου, και τόνισε την αγαστή συνεργασία και συμπόρευση της Εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλες τις δυσκολίες του λαού μας.

Στο πλαίσιο αυτής της διαρκούς συνεργασίας εντάσσεται και η στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, και μάλιστα του Στρατού Ξηράς και της Αεροπορίας που εδρεύουν στη Λάρισα, κατά την περίοδο των πλημμυρών, οπότε τα στελέχη των Μονάδων αυτών έδωσαν τη δική τους μάχη και συνέδραμαν ουσιαστικά στην ανακούφιση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.

Αναγνωρίζοντας την ολόθερμη αυτή προσφορά τους, τον υψηλό επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν, ο Σεβασμιώτατος θέλησε στο πρόσωπο των δύο Αρχηγών να ευχαριστήσει και να τιμήσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και την ευαρέσκεια της τοπικής μας Εκκλησίας για τα όσα προσέφεραν σε κρίσιμες στιγμές, δίδοντας τους την ανώτατη τιμητική διάκριση της Μητροπόλεώς μας, τον Σταυρό των Αγίων Αχιλλίου και Βησσαρίωνος.

Διαδώστε: