22/10/2024 22/10/2024 Στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτη, του Ενοριακού Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, χθες 22 Οκτωβρίου 2024. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε ότι εόρταζε ο Άγιος Νεομάρτυρας Ιωάννης ο Μονεμβασιώτης, ο...
22 Οκτωβρίου, 2024 - 18:24
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2024 - 16:44

Η εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτου στη Λάρισα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτου στη Λάρισα

Στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτη, του Ενοριακού Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, χθες 22 Οκτωβρίου 2024.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε ότι εόρταζε ο Άγιος Νεομάρτυρας Ιωάννης ο Μονεμβασιώτης, ο οποίος μαρτύρησε στον τόπο της Λαρίσης προερχόμενος από την Πελοπόννησο αλλά και ότι δεύτερος τοπικός Άγιος πανηύριζε, ο Όσιος Χριστόδουλος ο εν Πάτμω, ο οποίος απεστάλη από του Κομνηνούς Αυτοκράτορες ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Στομίου και πνευματικός του Όρους των Κελλίων, δηλαδή του Κισσάβου, όπου διηκόνησε για λίγο χρόνο καθώς υποχρεώθηκε να φύγει από τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε με τις πρεσβείες των Αγίων να μην μας βρει άλλη συμφορά στον τόπο και ο Άγιος Θεός να ευλογεί τις οικογένειες των πιστών στα καλά τους έργα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων