Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου
25 Ιουλίου, 2024

Η Ι.Μ. Λαρίσης για την εορτή της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο προσκύνημα των Τεμπών

Διαδώστε:

Ενόψει της Ιεράς Πανηγύρεως της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ανακοινώνει το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών στο ομώνυμο Σεπτό Προσκύνημα των Τεμπών.

Επίσης η Ιερά Μητρόπολη ενημερώνει τους πιστούς ότι οι Ιερές Ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν στην όχθη του ποταμού Πηνειού απέναντι από το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής δίπλα στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, λόγω του ότι δεν έχει επισκευαστεί ακόμα η πεζογέφυρα των Τεμπών και δεν είναι δυνατή η διεκπεραίωση απέναντι, στον χώρο του Ιερού Προσκυνήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στο Ιερό Προσκύνημα των Τεμπών:

Ενόψει της Ιεράς Πανηγύρεως της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ανακοινώνει ότι στο Σεπτό Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής Τεμπών οι Ιερές Ακολουθίες θα διεξαχθούν ως εξής:

Οι Ιερές Ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν στην όχθη του ποταμού Πηνειού απέναντι από το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής δίπλα στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, λόγω του ότι δεν έχει επισκευαστεί ακόμα η πεζογέφυρα των Τεμπών και δεν είναι δυνατή η διεκπεραίωση απέναντι, στον χώρο του Ιερού Προσκυνήματος.

Εξαιτίας αυτού παρακαλούνται θερμά οι ευσεβείς προσκυνητές να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, να μην πλησιάζουν την κοίτη του ποταμού, να μη συνωστίζονται και σε καμία περίπτωση να μην αποπειραθούν να περάσουν απέναντι, καθώς το Προσκύνημα δεν είναι προσβάσιμο.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση, τον σεβασμό στις υποδείξεις και τη συνεργασία όλων και ευχόμαστε με τη Χάρη της Αγίας, του χρόνου η γιορτή της να πραγματοποιηθεί εκεί που της πρέπει, εκεί που οι αιώνες μας έχουν παραδώσει να την τιμάμε. Στον ίδιο χώρο οι ευλαβείς προσκυνητές θα μπορούν να προσκυνούν την Ιερά Εικόνα της Αγίας Παρασκευής από Πέμπτη 25 Ιουλίου έως Κυριακή 28 Ιουλίου από το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου.

Διαδώστε: