Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου
09 Απριλίου, 2023

Μνημόσυνο 40 ημερών στα Τέμπη – Ανείπωτος ο πόνος των συγγενών στον τόπο της τραγωδίας

Διαδώστε:

Μπορεί να πέρασαν σαράντα ημέρες από την τραγωδία των Τεμπών, όμως ο πόνος παραμένει ανείπωτος για τους συγγενείς των θυμάτων…

Ήδη, από νωρίς το πρωί, σήμερα Κυριακή των Βαίων συγγενείς των θυμάτων βρέθηκαν στο σημείο ανάβοντας κεριά, αφήνοντας λουλούδια και σημειώματα, κρατώντας μαύρα μπαλόνια… Πολλοί εξ αυτών λύγισαν εκεί όπου συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες οδηγώντας στον θάνατο 57 συνανθρώπους μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και με τη συμμετοχή των κληρικών της Μητροπόλεως τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Εκκλησάκι που στήθηκε στο σημείο της τραγωδίας, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας

Πλήθος κόσμου με συγκίνηση, αγκαλιασμένοι, προσπαθούσαν ο ένας να παρηγορήσει τον άλλο μην μπορώντας να αντιληφθούν πως έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.

Λίγο νωρίτερα κατά τη στιγμή της διέλευσης του τρένου από το σημείο καταγράφηκαν συγκλονιστικές στιγμές με πολλούς εκ των παρισταμένων να ξεσπούν σε λυγμούς.

         

ΠΗΓΗ: www.larissanet.gr

Διαδώστε: