21/12/2021 21/12/2021 Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης τελέστηκε χθες πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου και, ακολούθως, το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου. Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε πρωτίστως στο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων, καθώς και στο μαρτύριο του Αγίου Ιγνατίου...
21 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:01
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2021 - 20:55

Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνατίου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνατίου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης τελέστηκε χθες πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου και, ακολούθως, το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε πρωτίστως στο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων, καθώς και στο μαρτύριο του Αγίου Ιγνατίου και στις επιστολές που συνέγραψε με τα πλούσια θεολογικά διδάγματα. Κατόπιν, μίλησε για τον μακαριστό προκάτοχο του, ο οποίος αυτή την ημέρα εόρταζε τα ονομαστήρια του, εξαίροντας το ήθος και την πνευματικότητα του, ενώ ευχήθηκε και στον εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, π. Ιγνάτιο Μουρτζανό, να ομοιάσει του Αγίου του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων