11/06/2024 11/06/2024 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος το εσπέρας της Κυριακής για την Ακολουθία του Εσπερινού. Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο προσκληθείς Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αντύπας Αγιορείτης. Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο π. Αντύπας αναφέρθηκε στους δρόμους τις μετανοίας, δηλαδή στους διαφορετικούς τρόπους...
11 Ιουνίου, 2024 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2024 - 12:53

Ομιλία π. Αντύπα Αγιορείτη στη Γιάννουλη

Διαδώστε:
Ομιλία π. Αντύπα Αγιορείτη στη Γιάννουλη

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος το εσπέρας της Κυριακής για την Ακολουθία του Εσπερινού.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο προσκληθείς Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αντύπας Αγιορείτης.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο π. Αντύπας αναφέρθηκε στους δρόμους τις μετανοίας, δηλαδή στους διαφορετικούς τρόπους που μπορούμε να επιτύχουμε την μετάνοια κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Με διάφορα παραδείγματα μέσα από το Γεροντικό, ανέδειξε το εφαρμόσιμο του κάθε τρόπου και προέτρεψε τους ακροατές να ποθήσουν στην ζωή τους την μετάνοια. Τόνισε δε ότι η μετάνοια είναι διαρκές γεγονός και τρόπος ζωής γι’ αυτό και το κήρυγμα του Κυρίου και της Εκκλησίας είναι Μετανοείτε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων