06/09/2019 06/09/2019 Στην Αγία Γη βρίσκονται προσκυνητές από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Η σημερινή μέρα, αφού πρωτίστως προσευχηθήκαμε και εν συνεχεία λάβαμε την ευλογία του σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Ιερωνύμου, ξεκίνησε με την επίσκεψη μας στις Ιερές Μονές του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Τόσο...
06 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2019 - 10:06

Στις Ιερές Μονές του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου

Διαδώστε:
Στις Ιερές Μονές του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου

Στην Αγία Γη βρίσκονται προσκυνητές από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Η σημερινή μέρα, αφού πρωτίστως προσευχηθήκαμε και εν συνεχεία λάβαμε την ευλογία του σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Ιερωνύμου, ξεκίνησε με την επίσκεψη μας στις Ιερές Μονές του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Τόσο ο π. Ευδόκιμος, όσο και ο π. Ιερόθεος επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους Λαρισαίους αδελφούς, οι οποίοι είχαν την εξαιρετική τιμή και ευλογία να προσκυνήσουν το άφθαρτο Σκήνωμα του Οσίου Σάββα αλλά και των Αγίων Σαββαϊτών Πατέρων.

Ακολούθως το προσκύνημα συνεχίστηκε στην περιοχή της Βηθανίας, στο Μοναστήρι των Αγίων αδελφών Μάρθας και Μαρίας, όπου οι εναπομείνασες μοναχές που εγκαταβιούν εκεί, φυλάττουν θερμοπύλες με την παρουσία και προσευχή τους.

Το απόγευμα, οι ιεραποδημούντες κατευθύνθηκαν στην περιοχή της Ιεριχούς, ανηφόρισαν στο Σαραντάριο Όρος και στο Μοναστήρι των Χοζεβιτών Πατέρων, κατόπιν προσκύνησαν στο Μοναστήρι του Προφήτου Ελισαίου και είδαν από κοντά την Συκομορέα στην οποία ανέβηκε ο Ζακχαίος για να προϋπαντήσει τον Κύριο και κατέληξαν στο Μοναστήρι του Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου και στο πραγματικό σημείο όπου Βαπτίστηκε ο Ιησούς Χριστός.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων