12/08/2024 12/08/2024 Στον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου Αμπελώνα χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.   Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη διάκριση με την οποία η Εκκλησία προβάλει τον λόγο της, ώστε ο άνθρωπος να οικοδομείται και να μην παρεξηγεί ούτε να δίνονται ευκαιρίες σε...
12 Αυγούστου, 2024 - 18:34
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2024 - 17:42

Στο Παρεκκλήσιο Αγίου Γεωργίου Αμπελώνα ιερούργησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Διαδώστε:
Στο Παρεκκλήσιο Αγίου Γεωργίου Αμπελώνα ιερούργησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Στον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου Αμπελώνα χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

 

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη διάκριση με την οποία η Εκκλησία προβάλει τον λόγο της, ώστε ο άνθρωπος να οικοδομείται και να μην παρεξηγεί ούτε να δίνονται ευκαιρίες σε κάποιους καλοθελητές να λοιδορούν τις αλήθειες της πίστεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις εργασίες αποκατάστασης του σεισμόπληκτου Ενοριακού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνος. Τόνισε ότι η μελέτη αποκατάστασης του Ναού είναι η πρώτη που εγκρίθηκε μαζί με αυτή του Βρυοτόπου και η άδεια που εξεδόθη είναι η πρώτη μαζί με αυτή του Βρυοτόπου μετά τον καταστρεπτικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021.

Ευχήθηκε, επίσης, και των υπολοίπων σεισμόπληκτων ναών οι μελέτες να εγκριθούν και οι άδειες να εκδοθούν ώστε να τελειώνουμε με τη γραφειοκρατεία. Επισήμανε το γεγονός ότι δυστυχώς η κρατική αποζημίωση δεν επαρκεί για την κάλυψη της δαπάνης και γι’ αυτό χρειάζεται κινητοποίηση των δυνάμεων του τόπου, ώστε ο ναός να αποκατασταθεί και του χρόνου να λειτουργήσουμε εκεί στη χάρη Της.

Τέλος, ευχήθηκε πλούσια την ευλογία του Αγίου Θεού στις οικογένειές των πιστών δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων