Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου
15 Ιουνίου, 2020

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου

Διαδώστε:

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιερωνύμου του πενταγλώσσου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Στον Ιερό Ναό υπήρχει πλήθος κόσμου και αρχόντων ώστε να συμπροσευχηθούν και να ευχηθούν για το ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσολ. Αρχιμ. π. Αχίλλιος Τσούτσουρας και αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου, τονίζοντας ότι ο Άγιος έθεσε με τη σειρά του τις βάσεις για τα Ιερά Κοινόβια, ανδρικά και γυναικεία, ενώ υπήρξε ο κατ’ εξοχήν ερμηνευτής της Αγίας Γραφής και σε όλη του τη ζωή φάνηκε καθαρά πώς η Θεία Χάρις αλλοιώνει τον άνθρωπο και τον οδηγεί σε υψηλές πνευματικές καταστάσεις.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τους ευχαρίστησε όλους για την τιμητική παρουσία τους και ευχήθηκε σε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να διακατέχεται από τον πόθο του Αγίου Ιερωνύμου, προτρέποντας τους να μελετάνε τον λόγο του Κυρίου και να ξέρουν να διακρίνουν ότι πιο πάνω από κάθε γνώση είναι η θεογνωσία.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε και ο πανηγυρικός Εσπερινός την παραμονή της εορτής του Αγίου Ιερωνύμου, χοροστατούντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ιερωνύμου και παρεκάλεσε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να προσεύχεται για να φέρει εις πέρας την ύψιστη αποστολή που του ανέθεσε η Αγία μας Εκκλησία.

Διαδώστε: