20/09/2023 20/09/2023 Καθώς τα νερά αποτραβιούνται, κατέστη δυνατόν πρώτη μέρα χθες, προσωπικό του Ιερού Προσκυνήματος Αγίας Παρασκευής Τεμπών, μέσω της γέφυρας της Ραψάνης και της παλαιάς σιδηροδρομικής σήραγγας, να φτάσει στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής Τεμπών και να αποτυπώσει τη ζημιά. Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου δημοσίευσε σήμερα στην επίσημη σελίδα τις εικόνες του Ιερού Προσκυνήματος των...
20 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2023 - 13:45

Τέμπη: Το Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής αποκαλύπτεται μετά την πλημμύρα – Σώθηκε η Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τέμπη: Το Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής αποκαλύπτεται μετά την πλημμύρα – Σώθηκε η Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανο (ΦΩΤΟ)

Καθώς τα νερά αποτραβιούνται, κατέστη δυνατόν πρώτη μέρα χθες, προσωπικό του Ιερού Προσκυνήματος Αγίας Παρασκευής Τεμπών, μέσω της γέφυρας της Ραψάνης και της παλαιάς σιδηροδρομικής σήραγγας, να φτάσει στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής Τεμπών και να αποτυπώσει τη ζημιά.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου δημοσίευσε σήμερα στην επίσημη σελίδα τις εικόνες του Ιερού Προσκυνήματος των προσκτισμάτων, των βοηθητικών χώρων και όλων αυτών τα οποία υπήρχαν για να διακονούν τον πιστό λαό του Θεού που ερχόταν ώστε εκεί να βρει ειρήνη ψυχής, γαλήνη, να προσευχηθεί και να δοξάσει τον Άγιο Θεό για την όμορφη πλάση Του.

“Η Ιερά Εικόνα της Αγίας διεσώθη. Το ίδιο και το Ιερό Λείψανο. Η προσπάθεια είναι να διασώσουμε ότι σώζεται, να αποτυπωθούν οι ζημιές και στη συνέχεια να αποφασίσουμε πως θα ενεργήσουμε ώστε το προσκύνημα να γίνει καλύτερο από ότι πριν”, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη.

Ήδη η ελπίδα αναδεικνύεται, καθώς μέσα στην απέραντη λάσπη του υπερχειλισμένου Πηνειού, το Αγίασμα της Αγίας αναβλύζει πεντακάθαρο νερό, γεμίζοντας μέχρι επάνω τους αύλακες του, κάτι που έχει χρόνια να γίνει. “Με τη βοήθεια του Θεού, τις πρεσβείες της Αγίας και ανιδιοτελείς συνεργάτες προχωράμε με μόνη σκοπιμότητα την ανάδειξη της ιερότητας του χώρου και τη λειτουργική χρηστικότητα του”, καταλήγει η Μητρόπολη.

Δείτε φωτογραφίες από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου: 

Από την πλευρά της η Τοπική Εκκλησία της Λάρισας η οποία καθημερινά βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων που δοκιμάζονται μετά την καταστροφική θεομηνία, ξεκαθάρισε χθες σε ανακοίνωσή της ότι επιφυλάσσεται να βρει τον κατάλληλο χορηγό ώστε με τρόπο αξιόπιστο και ασφαλή να αποκαταστήσει τη γέφυρα και το Ιερό Προσκύνημα διασώζοντας και τον οφειλόμενο σεβασμό, την ώρα που άλλοι επενδύουν σε μικροπολιτικά συμφέροντα.

Διαβάστε αναλυτικά: Η Μητρόπολη Λαρίσης “αδειάζει” με αποδείξεις τους “αναρμόδιους” για την κρεμαστή γέφυρα Αγίας Παρασκευής Τεμπών

Συνεχίζεται η στήριξη στους πληγέντες

Την ίδια ώρα η Τοπική Εκκλησία συνεχίζει να παρέχει την στήριξή της στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν. Χθες, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, παραδόθηκαν είκοσι πέντε (25) τόνοι ζωοτροφών για τους αγρότες του Δήμου Κιλελέρ, προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, κατόπιν σχετικού αιτήματος του οικείου Δήμου.

Παράλληλα, η Ιερά Μητρόπολη ανακοίνωσε ότι μέχρι την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 θα συγκεντρώνονται ρούχα προκειμένου να διανεμηθούν στους πλημμυροπαθείς. Μετά την Παρασκευή δεν είναι εφικτή πλέον η συγκέντρωσή τους, καθώς έχουμε ήδη πάρα πολλά.

Συνεχίζεται κανονικά η δράση συγκέντρωσης καινούργιων κλινοσκεπασμάτων, καθώς οι σχετικές ανάγκες αυξάνονται.

Επίσης, η Ιερά Μητρόπολη ξεκινώντας νέα δράση, παρακαλεί για την αποστολή καινούργιων ηλεκτρικών συσκευών προκειμένου να αντικατασταθούν όσες κατέστρεψε η πλημμύρα και να στηθούν ξανά τα νοικοκυριά τον πλημμυροπαθών αδελφών μας.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση: Ι.Μ Λαρίσης: Συγκέντρωση ρούχων, κλινοσκεπασμάτων και ηλεκτρικών συσκευών για τους πλημμυροπαθείς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων