Ι.Μ. Λευκάδος και Ιθάκης
17 Οκτωβρίου, 2024

Εκδρομή γονέων και κατασκηνωτών της Μητροπόλεως Λευκάδος

Διαδώστε:

Μια ακόμη ημέρα, σε κατασκηνωτική ατμόσφαιρα ξανά, σκόρπισε χαρά και στιγμές ανάπαυλας σε μικρούς και μεγάλους. Αυτή τη φορά οι μικροί κατασκηνωτές συνόδεψαν… τους γονείς τους.

Έτσι, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 ογδόντα περίπου εκδρομείς έφτασαν στο χωριό Ελληνικό στα Κατσανοχώρια των Ιωαννίνων.

Προσκύνησαν αρχικά στο ιστορικό και γραφικό μοναστήρι της «Κυράς της Ηπείρου», στην Παναγία της Τσούκας, όπου έγιναν δεκτοί από τον Ηγούμενο της Ι. Μονής και Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μ. Ιωαννίνων π. Θωμά Ανδρέου. Ασπάσθηκαν την ιερά εικόνα και έψαλαν Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ θαύμασαν τα μεγαλεία του Θεού πάνω από την εντυπωσιακή χαράδρα του Αράχθου ποταμού, παλαιό σύνορο του ελληνικού κράτους και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Κατόπιν, στο παλιό Δημοτικό Σχολείου του Ελληνικού, επισκέφθηκαν το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης», όπου ξεναγήθηκαν από τον ίδιο τον γλύπτη και πνευματικό εργάτη, ο οποίος μετέτρεψε τον γενέθλιο τόπο του σε μία υπαίθρια γλυπτοθήκη, ένα σταυροδρόμι συνάντησης ανθρώπων με πνευματικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες που φιλοδοξούν να αποθέσουν το δικό τους λιθαράκι σ’ «αυτόν τον κόσμο τον καλό»…

Το κοινό γεύμα σε ταβέρνα του χωριού και η απογευματινή βόλτα στην πόλη των Ιωαννίνων ολοκλήρωσαν την όμορφη εμπειρία, ανανεώνοντας την προσμονή μιας νέας συνάντησης.

Τέτοιες ευκαιρίες για τα παιδιά οι Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές των Ενοριών μας τα Σαββατοκύριακα. Για τους γονείς, αντίστοιχα, οι «Διάλογοι Γονέων» που αρχίζουν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στην «Καταφυγή», αλλά και οι «Διάλογοι Ενηλίκων» που γίνονται ήδη κάθε Δευτέρα βράδυ στον Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λευκάδος και ξεκινούν σύντομα και στον Άγιο Πέτρο από την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Διαδώστε: