Ι.Μ. Λευκάδος και Ιθάκης
09 Αυγούστου, 2023

Η Εξόδιος Ακολουθία του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σπυραντωνίου Φέτση

Διαδώστε:

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης εψάλη το πρωί της Δευτέρας, 7 Αυγούστου 2023 στον Ιερό Ενοριακό Ναο Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικής Λευκάδος η Εξόδιος Ακολουθία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σπυραντωνίου Φέτση, τέως Αρχιερατικού Επιτρόπου Περιφέρειας Βασιλικής και εφημερίου του εν λόγω Ιερού Ενοριακού Ναού.

Νωρίς το πρωί και ώρα 7:00 π.μ. μεταφέρθηκε το σκήνωμα του αείμνηστου π. Σπυραντωνίου στον Ιερό Ναό όπου και εψάλη η Νεκρώσιμος Ακολουθία εις κληρικό και στη συνέχεια τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας του Ιερού Μυστηρίου και ώρα 11.00 π.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος προεξήρχε της Εξοδίου Ακολουθίας με τη συμμετοχή της πλειονότητας των κληρικών της νήσου και παρουσία πλήθους ευλαβών ενοριτών και πνευματικών τέκνων του μακαριστού π. Σπυραντωνίου.

Τον Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο εφημέριος της Ενορίας Καρυωτών Λευκάδος και Αρχιερατικός Επίτροπος Νυδριού – Μεγανησίου και Σκορπιού Αιδεσιμολ. Οικονόμος π. Νεκτάριος Μάλφας και το επί χρόνια πνευματικό του τέκνο και στενός συνεργάτης του, αναγνώστης κ. Γεώργιος Κροκίδης.

Μετά το πέρας της Εξοδίου Ακολουθίας σχηματίστηκε πομπή έως το Κοιμητήριο του Ταξιάρχου Μιχαήλ στον Δρυμώνα όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος εναπέθεσε, παρουσία της οικογένειας του εκλειπόντος, του κλήρου και του λαού, το σκήνωμα του αείμνηστου π. Σπυραντωνίου ευχόμενος στους οικείους του όπως ο Θεός αναπαύει την ψυχή του εν χώρα ζώντων.

 

Διαδώστε: