Ι.Μ. Λευκάδος και Ιθάκης
19 Οκτωβρίου, 2024

Ξεκίνησαν στον Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Λευκάδος οι Συνάξεις Μελέτης Αγίας Γραφής της Μητροπόλεως Λευκάδος

Διαδώστε:

Το απόγευμα της Πέμπτης, 17 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 7.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Λευκάδος η έναρξη των εφετινών Συνάξεων Μελέτης Αγίας Γραφής της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης.

Αρχικά εψάλη η Ακολουθία του Εσπερινού της μνήμης του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά και στη συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του καθιερωμένου Αγιασμού της ἐναρξης του κύκλου των φετινών ομιλιών υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου πλαισιωμένου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν, ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν» καί «Ἐὰν γὰρ ἀφῆτε τοῖς ἀνθρώποις τὰ παραπτώματα αὐτῶν, ἀφήσει καὶ ὑμῖν ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ οὐράνιος» (Μτθ. 6,14).

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων την σημασία της αρετής της συγχωρητικότητας στην ζωή του χριστιανού, η οποία και υφίσταται εφόσον εκείνος απομακρύνει κάθε μορφής εγωισμό και φιλαυτία.

Διαδώστε: