27/08/2024 27/08/2024 Το απόγευμα του Σαββάτου, 24 Αυγούστου 2024, με την ευκαιρία της εορτής της ανάμνησης της μετακομιδής του Ιερού Σκηνώματος του μεγάλου Ιεράρχου, εψάλη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού πόλεως Λευκάδος η Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα και στη συνέχεια οι τρεις Στάσεις των Εγκωμίων στον Άγιο Διονύσιο, τον εν Ζακύνθω, Επίσκοπο Αιγίνης,...
27 Αυγούστου, 2024 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2024 - 18:26

Ο Παρακλητικός Κανόνας, τα Εγκώμια και η Λιτάνευση του Αγίου Διονυσίου στην πόλη της Λευκάδος

Διαδώστε:
Ο Παρακλητικός Κανόνας, τα Εγκώμια και η Λιτάνευση του Αγίου Διονυσίου στην πόλη της Λευκάδος

Το απόγευμα του Σαββάτου, 24 Αυγούστου 2024, με την ευκαιρία της εορτής της ανάμνησης της μετακομιδής του Ιερού Σκηνώματος του μεγάλου Ιεράρχου, εψάλη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού πόλεως Λευκάδος η Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα και στη συνέχεια οι τρεις Στάσεις των Εγκωμίων στον Άγιο Διονύσιο, τον εν Ζακύνθω, Επίσκοπο Αιγίνης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

 

Στην συνέχεια, ο κλήρος, οι τοπικές αρχές και ο ευσεβής λαός λιτάνευσαν το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου στην αγορά της πόλεως έως την κεντρική πλατεία όπου κι έγινε Δέηση. Πριν το πέρας των Ιερών Ακολουθιών τελέσθηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία έμπροσθεν του εορτάζοντος Ιερού Ενοριακού Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων