03/10/2024 03/10/2024 Πραγματοποιήθηκε συν Θεώ το πρωί της Δευτέρας, 30 Σεπτεμβρίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο “Καταφυγή” η 67η από της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Αρχικά, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Λευκάδος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου. Μετά...
03 Οκτωβρίου, 2024 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2024 - 15:14

Πραγματοποιήθηκε η 67η Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Λευκάδος

Διαδώστε:
Πραγματοποιήθηκε η 67η Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Λευκάδος

Πραγματοποιήθηκε συν Θεώ το πρωί της Δευτέρας, 30 Σεπτεμβρίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο “Καταφυγή” η 67η από της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αρχικά, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Λευκάδος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου. Μετά το πέρας τη Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τους κληρικούς στο Πνευματικό Κέντρο «Καταφυγή» απευθύνοντας λόγους πατρικούς αναπτύσσοντας το θέμα: «Ἔναρξις χειμερινοῦ Ἱεραποστολικοῦ Ἔργου 2024 -2025. Τα Μυστήρια τῆς Ἐκκλησίας καί ὁ τρόπος προσέγγισής τους».

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ευλαβέστατος διάκονος π. Σεραφείμ Περγάρης, ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στα πεπραγμένα του Α’ Πανελληνίου Κατασκηνωτικού Τριημέρου Αναγνωστών και Ιεροπαίδων Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στο οποίο και εκπροσώπησε την Ιερά Μητρόπολη. Το Συνέδριο έλαβε χώρα την 23η, 24η και 25η Αυγούστου 2024 στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη Ρίζα Ναυπακτίας με τη μέριμνα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο δεύτερο μέρος της Ιερατικής Συνάξεως έγινε ενημέρωση από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κοσμά και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Λευκάδος και υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα Μπούρη, περί υπηρεσιακών και διοικητικών θεμάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων