Ι.Μ. Λευκάδος και Ιθάκης
24 Σεπτεμβρίου, 2024

Θεία Λειτουργία και Αγιασμός ενάρξεως λειτουργίας του Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως Λευκάδος

Διαδώστε:

Το πρωί της Δευτέρας, 23 Σεπτεμβρίου 2024 , εορτή της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, εψάλη στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευτυχίου η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Το Μυστήριο τέλεσε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Βασίλειος Αρβανίτης, εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμιτσίου Λευκάδος. Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των κτητόρων του Ιερού Παρεκκλησίου Ευσταθίου, Περσεφόνης και Ευτυχίου Λαλαφράγκου.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από κληρικούς τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού, με την ευκαιρία της έναρξης του εφετινού έργου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης.

Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του Οίκου Αγάπης καλή δύναμη και στους ενδεείς αδελφούς μας καλό κουράγιο, με την υπόσχεση της καθημερινής παρουσίας και έμπρακτης προσφοράς της Ιεράς μας Μητροπόλεως κοντά στον ταλαιπωρημένο και δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο.

Διαδώστε: