09/11/2018 09/11/2018 Την 8η Νοεμβρίου 2017, εκοιμήθη εν Κυρίω ,ο μακαριστός μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Β΄, λίγο πριν τον καθαγιασμό των τιμίων δώρων ενώπιον της αγίας τραπέζης. Κάτι που δεν εγράφη και δεν έχει ακουστεί , είναι το γεγονός πως ο αοίδιμος ήταν εγγονός, από την πλευρά της μητέρας του Ευφροσύνης, του Παναγιώτη Τομή Αθηναίου Πλακιώτη,ο οποίος συνέψαλλε...
09 Νοεμβρίου, 2018 - 10:11

Η τελευταία θεία λειτουργία του μακαριστού Μητρ. Μάνης (βίντεο)

Διαδώστε:
Η τελευταία θεία λειτουργία του μακαριστού Μητρ. Μάνης (βίντεο)

Την 8η Νοεμβρίου 2017, εκοιμήθη εν Κυρίω ,ο μακαριστός μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Β΄, λίγο πριν τον καθαγιασμό των τιμίων δώρων ενώπιον της αγίας τραπέζης.

Κάτι που δεν εγράφη και δεν έχει ακουστεί , είναι το γεγονός πως ο αοίδιμος ήταν εγγονός, από την πλευρά της μητέρας του Ευφροσύνης, του Παναγιώτη Τομή Αθηναίου Πλακιώτη,ο οποίος συνέψαλλε με τον Παπαδιαμάντη και τον Άγιο Παπά-Νικόλα Πλανά. Από τον Νάξιο πατέρα του, Ανδρέα Κορακίτη είχε τον κυκλαδίτικο αέρα τον μυρωμένο με την ευλογία του Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου και της Λογγοβάρδας και συχνά αναφερόταν σ΄ αυτά.

Η αδελφή της μητέρας του ήταν μοναχή. Όπως είχε πει στην εξόδιο ακολουθία της, ο επίσης Μακαριστός Αργολίδος Ιάκωβος Παχής,”το σπίτι τους μύριζε λιβάνι” δηλωτικό του πνεύματος προσευχής και ευλάβειας…

Αυτά τα ολίγα εις μνήμην Του. Να έχουμε την ευχή του!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων